Orez Basmatic cu ton și dovleac in wok
INGREDIENTE
pentru 4 persoane
350 g orez basmatic
1 felie dovleac
2 conserve de 80g Rio Mare Ton în ulei de măsline
2 buc ceapă verde proaspătă
jumatate de ardei iute
sare
piper alb
350 g orez basmatic
1 felie dovleac
2 conserve de 80g Rio Mare Ton în ulei de măsline
2 buc ceapă verde proaspătă
jumatate de ardei iute
sare
piper alb
Stampa Ricetta
PREPARARE
1. Încălziți câteva linguri de ulei într-un wok și prăjiți usturoiul, ceapă verde tocată și ardeiul iute. Adăugați bucățile de dovleac tăiate în cuburi, sarea și gătiți la foc mediu, adăugând puțină apă, dacă este necesar.
2. Turnati orezul în jumătate de litru de apă fiartă sărată, dati focul mic, adaugati o lingură de ulei și continuati gătitul până când orezul basmatic devine "al dente" (apa trebuie absorbită complet).
3. După ce fierbeți, puneți orezul în wok impreuna cu dovleacul, adăugați o parte din tonul scurs și lăsați să se intrepatrunda aromele.